istanbul

istanbul

Kareler: Leyleklerin Zamanı

İstanbul, leyleklerin göç yolu üzerinde olduğundan yaz mevsiminin başlangıcı ve bitişini haber veren leylek sürüleri senede iki kez gökyüzünü dolduruyor. Hava sıcaklığının çok yüksek olmasına rağmen bu estetik hayvanlar İstanbul'daki buluşma noktalarında belirmeye başladı. Çok uzun yolculuklarını az enerji harcayarak yapabilmek için sıcak hava akımlarını kullandıklarından, soğuklar gelmeden yola çıkmak zorundalar.

Mavi gökyüzünde süzülerek, mola verecek yer arayan bir grup leylek aşağıdaki pozu verdi bana.


Ne kadar zarif görünüyorlar! Bu fotoğrafı çektikten bir süre sonra grubun bir bölümü gecelemek için yakınımızdaki çam ağaçlarının tepelerini seçti. Farklı göç yollarını takip ederek Avrupa'dan gelip, İstanbul üzerinden geçerek Kuzey Afrika'ya gideceklerinden arada duraklamayı tercih ediyorlar.

Sürpriz misafirlerimiz çam ağaçlarının üzerine yılbaşı süsleri gibi yerleştiler.


Bir gecelik bile olsa komşumuz oldukları için kendilerine teşekkür edip seneye görüşmek dileğiyle ertesi sabah hepsini yolcu ettik. Yolları gerçekten çok uzun ve Akdenizi kuzeyden güneye geçerken dinlenme fırsatları olmayacak.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, bir fotoğraf sever olarak sizi takip etmekteyim. Büyük bir zevkle paylaşımşarınızı okuyorum. Sizden ricam fotoğralatın altlarına çekim değerleri hangi makina ve lens ile çekildiğinide not olarak düşenilir misiniz? Teşekkür ederim.

Emre taşpınar

Aykut Turhan dedi ki...

Pirekare'nin esas amacı fotoğrafçılık yazıları olmadığından teknik detaylar ile uğraşmıyorum. Fotoğraf ile ilgili bir yazı olduğunda ise mutlaka teknik değerleri aktarıyorum. böylesi daha tutarlı gibi geliyor bana.