istanbul

istanbul

Kareler: Sosyal Mekanlar

Geçenlerde bir arkadaşım Pirekare hakkında yorum yaparken "fotoğraflarda insanlara çok az yer veriyorsun" dedi. Bu eleştiri üzerine, mekanları insanlardan bağımsız "nötr" görüntülemenin olumsuz bir izlenim bırakabileceğini farkettim. Aslında özellikle insansız fotoğraflar çekmeye çalışmasam da insanları dahil etmek için gayret sarfetmediğim de ortada. Bunu bir parça dengelemek için daha insan odaklı bir sunum yapayım dedim. Tamamı insanların üzerine kurgulanmasa da Dünyanın farklı köşelerinde çektiğim sosyal mekan fotoğraflarından bir demet sunacağım.

Sosyal mekan deyince cafe, restoran gibi amacı karın doyurmak gibi görünüp de aslında insanların yaşamlarını paylaştıkları yerleri kastediyorum.

Gelin İstanbul'dan başlayalım. Taksim'deki popüler bir mekanda yan masamda heyecanlı heyecanlı konuşan iki kişiyi görüntülemiştim.

İstanbul



Sosyal mekanlar genellikle kalabalıkları çağrıştırsa da bazen sadece iki kişinin sohbeti bütün mekanı doldurabilir.

 Mikonos



Londra'da iş çıkışı çok rağbet edilen bir "pub" görüntüsü kargaşasıyla başka bir manzara sunuyor.

Londra



Sosyal mekanların en cazip olduğu zamanlar günün sonuna doğru oluyor. Sabah kahvaltısı veya öğle yemeği de sosyalleşmek için ciddi bir seçenek olabilir belki ama insanın kendini en rahat hissettiği zaman genellikle akşam indikten sonraki saatlerdir. Hele bir de hava güzelse...

Selimiye Koyu



Böyle bir gün sonunda ve harika bir havada bulunulabilecek başka bir cennet mekan.

Samos



İlla sıcak iklimlerde gezinmek gerekmiyor, maksat sohbet ve paylaşımsa her yerde fırsat var.

Stockholm



Bazı mekanlar sosyal hayatı şekillendiren ikonlara dönüşebiliyor. Kahve kültürünün çok önemli olduğu bir şehirde böylesi bir adres...

Viyana



Yine, yeme içme kültürünün ortak yaşamın ayrılmaz parçası olduğu bir şehirden bir mekan.

Paris



Dünyanın bambaşka bir köşesine savrulalım. Etkileyici bir ortam. Ne olduğu hemen anlaşılamayabilir ancak bir binanın tepesindeki havuzun yanına kurulmuş bir restoran. Şehrin en gözde mekanlarından biri.

Singapur



Yine eski kıtaya dönelim. 5. yüzyıldan beri sokaklarında insanların dolaştığı bir Alman şehrinin sunduğu bir sosyal mekan.

Heidelberg



Germen kültürünün kendini daha farklı, daha rafine bir şekilde ortaya koyduğu yine tarihi bir şehirden bir köşe...

Salzburg



Sıcak iklimlere doğru yol aldığımızda varılabilecek tropikal bir durakta duralım bu kez. İklimin etkisini duvarları olmayan binadan farkedebiliriz.

Virjin Adaları



Evimize dönmeyi tercih edersek, karşımıza tanıdık manzaralar çıkabilir.

Cunda Adası



Sosyal mekanlar genellikle hayatın paylaşıldığı ortamlar olsa da bazen insanın yalnızlığını yaşadığı yerler de olabiliyor. İnsanların neyin peşinde olduğunu anlamak her zaman kolay değil...

Stockholm



Hiç yorum yok: