istanbul

istanbul

Kareler: Gelmeyen Kış

2013-2014 kışı İstanbul'da varolmayan bir mevsimdi. Sadece İstanbul'da değil Kuzey Amerika dışında gezegenimizin kuzey yarısında da neredeyse hiç yaşanmadı. Ocak ayının sonunda çektiğim bu akşamüstü fotoğrafı mevsime ait bir manzara değil.


Kardan vazgeçtik, yağmur bile yağmadı bu kış İstanbul'a. Yakıt paralarından tasarruf ettik ancak kuruyan barajların endişesi ile yazı karşılıyoruz. Bakalım nasıl altından kalkacağız bu durumun!

Kısa bir süre önce iş için yolum Zürih'ten geçti. İçinde bulunduğum uçak iniş için alçalırken aşağıdaki fotoğrafı çektim. Görüldüğü gibi, akşamüstü üzerinden geçtiğimiz köyde hafif atıştırmış karın izinden başka kışa ait bir işaret yok. Oysa bu mevsim İsviçre karlar altında, bembeyaz olmalıydı.


Geçen sene aynı zamanda bir kar fırtınasında zar zor iniş yapmıştık Zürih'e.

Biz dönelim İstanbul'a. 2010 yılına ait bir kar manzarası sunuyorum. Suadiye sahilindeki balıkçı barınağında beyaz örtünün altında sıcak günleri bekleyen bir tekne.


Kurak bir yaza hazırlanan İstanbul için özlenilen bir görüntü bu. Yerel seçimler öncesi siyasi olarak da kuruduğumuz, dayanılması zor günler yaşarken belki içimizi bir nebze serinletebilecek bir manzara.