istanbul

istanbul

Kareler: Mekanın Kendiliği

Mekandan bağımsız olarak yaşantılanmış bir an ve o anın hafızada tekrar yaratılması pek mümkün değil herhalde. Mekanlar önemlidir yani. Ege'nin güzel bir köşesinde, Dünyanın kalanından soyutlanmış bir mekan hayal etsek, dostlarımıza da biraz yer açsak burada, denizin yeşilinden gökyüzünün maviliğine uzanan bir manzara sersek önümüze kalan herşeyi dışarıda bıraksak şöyle bir kare oluşabilir önümüzde.


Ben saatlerce oturabilirim burada, hiçbir şey yapmadan sadece ortamla bütünleşerek. Gökyüzünde akan bulutların beni çok meşgul edeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Belki bir süre sonra soğuk bir bardak bira ikram eden olursa hayır demem.

Şezlongların boş olması hüzünlü bir ortam yaratmasın zihninizde. Sevdiklerinizi davet edin buraya ve fotoğrafın parçası olup keyfini çıkartın siz de!

Biraz daha ileri gidelim. Ege'nin eşsiz ortamında, zeytin ağaçlarının gölgesinde keyifli bir yemek mekanı hayal edin. Uzaktan denizin sesi gelsin. Zamanın yavaş aktığı, düşüncelerinizin bile yavaşladığı bir ortam olsun. Böyle bir ortamı Mora yarımadasının ucunda bir yerlerde bulduğumda aşağıdaki fotoğrafı çekmiştim. Buyurun masaya, kimi isterseniz davet edin. Kompozisyonun sahiciliği ve samimiyeti, geçireceğiniz zaman hakkında bir ipucu veriyordur. Kimse olmadan bile mekan kendisini ifade ediyor burada.








Hiç yorum yok: