istanbul

istanbul

Kareler: İstanbul - VI

İstanbul'un üzerinde uçtuğunuz zaman gördüğünüz manzara sizi şaşırtıp, üzmeye devam ediyor. Şaşırıyorsunuz çünkü arsız değişimin hiç yavaşlamadığını anlıyorsunuz. Öte yandan, koca şehrin hala güzellikler sunduğunu hayret ederek görüyorsunuz ve buna da şaşırıyorsunuz. Üzülüyorsunuz, çünkü konumuyla Dünyada eşsiz olan bu şehre nasıl hoyratça davrandığımızı havadan bakarak daha iyi kavrıyorsunuz.

Geçenlerde açık bir havada tepeden bakma imkanım olunca şehrin bir zamanlar sakin ve yeşil Anadolu yakasının ne hale geldiğini dehşetle bir kez daha gördüm.

Manzara budur, uçsuz bucaksız bir beton ormanı.


En solda Göztepe taraflarından sahilde Dalyan, Fenerbahçe ve Kalamış'a doğru uzandığınızda yeşilin kırıntıları ile idare ediyorsunuz. Bir tek Fenerbahçe burnu betona renk katmaya devam ediyor. Moda ve Kadıköy'den itibaren sahildeki "peysajlara" eyvallah diyeceksiniz.

Sol alttan sağ yukarıya doğru çapraz giden "Minibüs asfaltı" betonda bir yarık gibi duruyor. Sağ alt bölüme doğru yayılan "Yeni Fikirtepe" hangi fikrin tepesiyse artık, beton ormanına yeni fidanlar dikmeye devam ediyor.

Bütün bu kargaşanın ortalarında bir yerde de Fenerbahçe stadyumu duruyor. Öyle ya, onbinler futbol seyredecekse bu iş şehrin tam göbeğinde olmalıdır!

Fotoğrafın alt bölümünün bulanık olması uçak camından kaynaklanıyor.

Pirekare'de güzellikleri anlatıyorum madem, bu fotoğraftaki güzellik nedir derseniz, eh, en azından masmavi bir deniz var. Biraz da hayal gücünüzü kullanırsanız aralarda ne güzellikler bulursunuz kim bilir!


Hiç yorum yok: