istanbul

istanbul

Kareler: Zeytinler

Yakın arkadaşlarım zeytin ve zeytinyağına olan düşkünlüğümü bilirler. İçine tuz emmeden sadece acılığını geçirecek kadar dinlendirilmiş zeytinler başımın tacıdır. Edremit Körfezi'nden Antakya'ya kadar Ege ve Akdeniz'in kendine has lezzetli zeytinleri var. Hepsine bayılıyorum, tuz ile boğulmuş olmasınlar yeter.

Tabii, bir de zeytinin kendisi kadar değerli yağını anmak lazım. Neredeyse lıkır lıkır içebilirim zeytinyağını. İster kahvaltıda ister güzel bir yemek öncesinde mis gibi kokan yeşilimsi renkli zeytinyağına ekmeğinizi banmayı ihmal etmemeliyiz!

Geçenlerde bir kahvaltı sırasında fotoğraf makinem yanımda olduğundan önümde duran zeytin tabağının resmini çektim. Pek çok manzaradan güzel göründü gözüme.


Zeytinlerin kendi hafif tuzlu yağları tabaktaki zeytinyağı ile buluşunca etraflarını çeviren belli belirsiz bir "hale" oluşmuş ve hepsini birer azize çevirmiş sanki.

Bu resmi OM-D E-M5 ile kapalı mekanda ortam ışığında çektim.